1890-luvulla rakentaminen oli vilkasta ja esikuvat haettiin Keski-Euroopan kaupungeista. Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Kampin alueella vanhat matalat rakennukset ja puutalokorttelit saivat väistyä upeiden kivipalatsien tieltä. Carl Carlsson Armfeltin suunnittelema Kasarmikatu 25 valmistui vuonna 1891 hulppeaksi asuinkiinteistöksi.

Suurimmat tähänastiset muutokset rakennuksessa tehtiin 60-luvulla, kun asunnot muutettiin toimistoiksi. Paikalle sijoitettiin Helsingin poliisilaitoksen osastoja ja kaupunginkirjaston sanomalehtisali. 1990-luvulla kiinteistö peruskorjattiin, jolloin Ympäristöministeriö siirtyi tiloihin. Pihanpuoleinen ullakkotila otettiin toimistokäyttöön korottamalla katonlappeita.

Nyt Kasarmikatu 25 saneerataan sisäpuolisten rakenteiden osalta kauttaaltaan, vain julkisivut ja katto jäävät nykyiselleen. Samalla talotekniikka uusitaan tämän päivän työelämän vaatimuksia vastaavaan moderniin tasoon.

Ainutlaatuinen sijainti

Kasarmikatu 25 sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Eteläesplanadin kupeessa, arvostetulla Kaartinkaupungin alueella puistojen ja meren lähellä. Alueella tunnettuja toimijoita ovat kansainväliset konsulttitoimistot, finanssialan yritykset, asianajotoimistot sekä korkeatasoiset ravintolat.

Kauppatori ja meren läheisyys tekevät kaupunginosasta matkailullisesti merkittävän alueen, johon on keskittynyt merkittävällä tavalla Helsingin parasta ruokakulttuuria, arkkitehtuuria sekä korkeatasoisia työpaikkoja.

Kutsuva kaupunginosa

Pitkään pääasiassa virastojen valtaama Kasarmitori ja sen ympäristö ovat viime vuosina kehittyneet tärkeäksi osaksi Helsingin keskustaa korkeatasoisten hotellien ja toimistotalojen uudisrakentamisen kautta.

Pienet kahvilat ja viihtyisät cocktailbaarit Michelin-tähdillä palkittujen ravintoloiden rinnalla palvelevat alueella vaativaa asiakaskuntaa.

Kaupunginosassa sijaitsevat korkeatasoiset boutique-hotellit Fabian, Haven ja Lilla Roberts ovat nousseet erityisesti Helsingissä vierailevien liikematkustajien suosioon, kaikkien ollessa viiden parhaan suomalaisen hotellin listalla vuonna 2016.

Palveleva kiinteistö

Kiinteistön katutasoon ja alakertaan rakennetut liiketilat, kahvila- ja ravintolatilat sekä tapahtumakokoustilat muodostavat vetovoimaisen kokonaisuuden asiakkaiden tapaamisiin ja vuokralaisten sisäiseen käyttöön sekä houkuttelevat myös ulkopuolisia vieraita.

Katutason atrium-aulatilassa vastaanotto palvelee talossa vierailevia ja järjestää keskitetysti yhteisten kokous- ja tapahtumatilojen käytön varauksen sekä tarvittavat oheispalvelut audiovideotekniikan sekä kahvila- ja ravintolapalvelujen suhteen.

Atriumin kahvila tarjoaa vuokralaisille ja heidän vierailleen lounaspalvelut ja kahvilapalvelut myös lounasajan ulkopuolella. Kahvila-aulatilassa voidaan istahtaa alas vieraiden kanssa tai pitää lyhytaikaisia tapaamisia pergola-kabineteissa ilman erillistä ajanvarausta.

Moderni teknologia yhdistettynä yksilöllisiin palveluihin vireyttää arkea ja luo yrityksille lisäarvoa. Huolella valitut toimijat tarjoavat laadukkaita palveluja vaativillekin käyttäjille.